`Polen werkt tegen bij EU-onderzoek naar CIA-vluchten`

Warschau, 11 nov. - Een delegatie van europarlementariërs die onderzoek doet naar betrokkenheid van Europese landen bij geheime verplaatsing en ondervraging van terreurverdachten door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft Polen beschuldigd van tegenwerking. Volgens de delegatie probeert Polen, dat ontkent met de CIA te hebben samengewerkt, het onderzoek tegen te werken. De delegatie onderzoekt het vermoeden van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch over CIA-vliegtuigen die zouden zijn geland op een klein vliegveld in het noordoosten van Polen vlak bij een opleidingsinstituut voor militaire veiligheidsfunctionarissen. Volgens delegatie voorzitter Carlos Coelho, dreigen de Polen hun stemrecht in de EU te verliezen als blijkt dat ze onjuiste informatie hebben verstrekt.