Palyama door naar halve finale

Dicky Palyama is in de kwartfinale van de Dutch Open badminton door het oog van de naald gekropen. De Nederlander werkte gisteren tegen de Maleisiër Choong Hann Wong in de derde en beslissende game twee matchpunten weg om vervolgens zelf met 22-20 toe te slaan. Palyama stuit vandaag in de halve eindstrijd op de winnaar van het duel tussen de Chinees Yun Yong Wu en Ajay Jayaram uit India.

Palyama begon in Den Bosch sterk aan het duel tegen de WK-finalist van 2003. Via 7-2 en 17-11 was de eerste game snel binnen met 21-17. In de tweede reeks verloor de Nederlander de controle over de wedstrijd en kon Wong, net terug na een blessureperiode van een half jaar, een groot gat slaan. Pas bij 6-14 hervond Palyama de rust in zijn opbouw en slagen. Dat was te laat om de game nog binnen te halen (16-21).

De derde game leek al snel voor de Nederlander, die met 17-11 voor kwam. Bij 18-14 sloop er wat onnauwkeurigheid in zijn spel. Bij 20-18 leek het duel gespeeld, maar Palyama knokte terug en sleepte er een verlenging uit. Daarin bleef de badmintonner aan de goede kant van de score.

Yao Jie werd gisteren in de kwartfinales van de Dutch Open uitgeschakeld. De Nederlandse van Chinese afkomst verloor na een lange partij van Chia Chi Huang, een Taiwanese die voor Australië uitkomt.

Yao Jie, onlangs nog in de finale van de Chinese Open en de halve eindstrijd van de Deense Open, maakte in Den Bosch een vermoeide indruk. Ze had donderdag nog wel een extra rustdag gekregen omdat haar tegenstandster in de tweede ronde zich ziek afmeldde.

Jie won gisteren de eerste game met 23-21, maar ging daarna in de slijtageslag ten onder: 17-21 en 14-21. (ANP)