Merkwaardig fanatisme bij verdedigen van `de borst`

Een lobby voor een jaar lang zoogverlof is inderdaad onzinnig. Ik zeg dit als werkende moeder die haar twee kinderen (peuter en baby) zes maanden borstvoeding heeft gegeven. Het lijkt mij inderdaad niet bevorderlijk voor de carrières van vrouwen en daarnaast adviseren deskundigen een periode van (minimaal) zes maanden borstvoeding. Dat is dus geen heel jaar.

Helemaal geen borstvoeding geven, zoals Heleen Mees schrijft, is net zo goed een slecht voorstel. De voordelen van borstvoeding voor de (latere) gezondheid van kind en moeder zijn namelijk evident en wetenschappelijk aangetoond. En dat het de eerste maanden extra energie kost is de remedie tegen de resterende overtollige zwangerschapskilo`s.

Ik zou, hoewel dit reeds wettelijk geregeld is, eerder pleiten voor goede kolfmogelijkheden op het werk. Bijkomend voordeel: een flesje afgekolfde melk kan ook door de vader gegeven worden.