Mauresmo naar halve finale Masters

Amélie Mauresmo heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finales van het officieuze wereldkampioenschap tennis in Madrid. De Franse tennisster versloeg in de laatste wedstrijd van de ‘gele’ groep de Belgische Justine Henin-Hardenne in drie sets: 4-6, 7-6 (7-3) en 6-2.

Henin was al zeker van de halve eindstrijd waarin de speelsters worden gekoppeld aan de eerste twee uit de ‘rode’ groep. Mauresmo eindigde op de eerste plaats in de gele groep en Henin op de tweede op basis van het onderlinge resultaat.

In de rode groep bereikte Maria Sjarapova ongeslagen de halve eindstrijd. Tegen haar landgenote Svetlana Koeznetsova behaalde de 19-jarige Russin haar derde overwinning: 6-1 en 6-4.

In de laatste groepswedstrijd schaarde ook Kim Clijsters zich bij de laatste vier. De Belgische versloeg de Russin Jelena Dementjeva, die nog geen partij had gewonnen, met 6-4 6-0 en ging als nummer twee van de groep over.

Clijsters speelt vandaag de kruisfinale tegen Amelie Mauresmo. De andere kruisfinale gaat tussen Maria Sjarapova en Justine Henin. (ANP)