Haagse korpschef wordt hoofd van inlichtingendienst

Den Haag, 11 nov. De Haagse korpschef Gerard Bouman (54) wordt het nieuwe hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met zijn benoeming op voorstel van minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken. De huidige AIVD-baas Sybrand van Hulst gaat volgend jaar met pensioen. Bouman treedt al in januari 2007 aan bij de AIVD maar neemt pas in december het roer over. Het kabinet vindt een lange inwerkperiode voor deze functie noodzakelijk. Bouman begon zijn carrière in 1970 bij de politie Rotterdam, waar hij motoragent was. Hij studeerde rechten in de avonduren en in 1978 stapte hij over naar het Openbaar Ministerie. Hij begon daar als verkeersschout en werd daarna officier van justitie bij de parketten Dordrecht, Rotterdam en Breda. Vanaf 1998 was hij hoofdofficier van justitie, eerst in Middelburg en daarna in Den Haag.