BP treft schikking van 32 miljoen

Oliemaatschappij BP heeft een schikking van ten minste 32 miljoen dollar (25 miljoen euro) getroffen met een 22-jarige vrouw die 1,2 miljard dollar eiste van het bedrijf.

Bij een explosie op een BP-raffinaderij in de Amerikaanse staat Texas kwamen vorig jaar maart vijftien werknemers, waaronder de ouders van de vrouw, om het leven. Nog eens 170 anderen raakten gewond.

Het was het grootste ongeval op een Amerikaans bedrijf van het laatste decennium. BP schikte al met ruim duizend andere nabestaanden en overlevenden.

Hoeveel de schikking van gisteren exact bedraagt, is niet bekendgemaakt. BP en Eva Rowe, de 22-jarige dochter, hebben wel gezegd dat 32 miljoen dollar naar ziekenhuizen en onderwijsinstellingen in de omgeving gaat. Wat Rowe krijgt, is geheim. Vorige maand maakte BP bekend dat het concern voor de schikkingen een voorziening heeft genomen van 1,6 miljard dollar. De zaak-Rowe is de enige die uiteindelijk tot een rechtszaak kwam. Deze week werd de jury uitgekozen. Nu de zaak geschikt is, gaat de inhoudelijke behandeling toch niet door.