Bijna alle jongeren op internet

In geen enkel ander EU-land zitten jongeren zo vaak op internet als in Nederland. Van de 16- tot 24-jarigen surft 96 procent minimaal eens per week, tegen 73 procent in de EU gemiddeld. Griekse jongeren zijn met 47 procent hekkensluiter. Maar de Nederlandse ouderen zitten minder op internet (46 procent van de 55-plussers surft minstens eens per week, tegen 56 procent in Zweden en Denemarken). Mannen surfen beduidend vaker dan vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van het statistisch bureau Eurostat dat gisteren is gepubliceerd.

Ook wat betreft toegang tot internet heeft Nederland de koppositie: 80 procent van de huishoudens heeft een internetaansluiting – en daarvan heeft viervijfde een breedbandaansluiting. In de Europese Unie als geheel heeft slechts de helft van de huishoudens een internetaansluiting. Denemarken (79 procent) en Zweden (77 procent) zijn de nummers twee en drie.