BCG gaat leiderschap McKinsey aanvallen

The Boston Consulting Group (BCG) wil de belangrijkste strategie-adviseur worden in Nederland.„Ik wil dat wij twee keer zo snel groeien als de markt. Ik wil het marktleiderschap van McKinsey Nederland uitdagen”, zegt Emile Gostelie, de managing partner van BCG, vandaag in een vraaggesprek met deze krant.

Bij BCG werken op dit moment 123 adviseurs. Gostelie wil dat het aantal adviseurs verdubbelt tussen 2004, het jaar voordat hij aantrad als de Nederlandse baas van BCG, en 2008. Dat zou betekenen dat BCG moet groeien naar ongeveer 180 adviseurs. Tot de belangrijke klanten horen bedrijven als Unilever, ING en Philips.

In de bestuurskamers van de AEX-fondsen heeft BCG een grote achterstand op McKinsey. BCG wordt wel gezien als groter en belangrijker dan andere strategie-adviseurs als Booz Allen Hamilton en Bain. Gostelie geeft aan dat hij nog niet tevreden is met de invloed die BCG heeft in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

McKinsey wilde gisteren geen reactie geven op de ambities van BCG. Hoeveel consultants McKinsey in dienst heeft is niet bekend.

BCG:pagina 24