www.nrc.nl

Tango in Argentinië. Marcel Haenen blogt vanuit Argentinië over hoe Argentijnse vrouwen bij hem in de straat werken aan hun figuur. In Argentinië is het op dit moment lente. „Als ik de gordijnen van mijn werkkamer opendoe – rond half zeven – komt het spektakel langzaam maar zeker op gang. De mannen vertrekken in hun auto naar kantoor en hun vrouwen zetten het op een lopen. En de komende drie uur, tot het echt té heet wordt, valt het mij zwaar serieus te werken. Voor de abonnees van dit weblog heb ik deze, zoals altijd zonnige ochtend geprobeerd de sportverslaafde Argentijnse vrouwen te fotograferen. Maar dat valt niet mee. Ze lopen toch sneller dan je denkt. Voordat ik mijn camera heb aangezet en gericht, zijn ze vaak al weer de hoek om en staat er slechts een flard bips op. www.nrc.nl/tango Haenen, Marcel

Tango in Argentinië. Marcel Haenen blogt vanuit Argentinië over hoe Argentijnse vrouwen bij hem in de straat werken aan hun figuur. In Argentinië is het op dit moment lente. „Als ik de gordijnen van mijn werkkamer opendoe – rond half zeven – komt het spektakel langzaam maar zeker op gang. De mannen vertrekken in hun auto naar kantoor en hun vrouwen zetten het op een lopen. En de komende drie uur, tot het echt té heet wordt, valt het mij zwaar serieus te werken. Voor de abonnees van dit weblog heb ik deze, zoals altijd zonnige ochtend geprobeerd de sportverslaafde Argentijnse vrouwen te fotograferen. Maar dat valt niet mee. Ze lopen toch sneller dan je denkt. Voordat ik mijn camera heb aangezet en gericht, zijn ze vaak al weer de hoek om en staat er slechts een flard bips op.

www.nrc.nl/tango

De Stemming. Volg verslagen van de verkiezingscampagnes via het weblog De Stemming. Vandaag bijvoorbeeld een verslag van redacteur Guus Valk over de campagne van ex-minister van Justitie Piet Hein Donner (CDA). In de campagne heeft hij vaak de lachers op zijn hand. Door een van de gespreksleiders bij een debat werd hij aangekondigd als „de Ali B van het kabinet”. Piet Hein Donner , eind september afgetreden als minister van Justitie, moest hem daarom in de Leidse Pieterskerk nog even corrigeren: „Ik ben Piet Hein Donner, ik ben op dit moment werkloos.” Het publiek in de volle kerk, bijna allemaal studenten, vindt het allemaal prachtig. Het CDA heeft met de nummer vijf van de kandidatenlijst een campaigner in hart en nieren. Donner wordt, zichtbaar tot zijn eigen plezier, veel ingezet.

www.nrc.nl/stemming