Who's next

Gisteren Ben Bot, minister van Buitenlandse Zaken, zei over het aftreden van de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld: „Het is een knieval van Bush. Het is goed dat de architect van de oorlog in Irak vertrekt nu het zo duidelijk is dat én het Amerikaanse volk én de wereldopinie vindt dat die oorlog een foute ontwikkeling is. Wij zijn een goede bondgenoot van Amerika maar dat betekent niet dat we het altijd eens zijn. Ik ben toch vrij duidelijk tekeergegaan over de kwestie van de CIA-gevangenissen.” Dutch Foreign Minister Bernard Bot speaks during a press conference in The Hague, The Netherlands, Monday Aug. 28, 2006. (AP Photo/Bas Czerwinski) Associated Press

Vandaag

Robert van de Roer bespreekt nrc.next met schrijfster Susan Smit. Vanavond is de uitreiking van de AKO Literatuurprijs. Wie wordt volgens haar de winnaar en hoe verklaart zij het succes van de AKO-winkels?

Gisteren

Ben Bot, minister van Buitenlandse Zaken, zei over het aftreden van de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld: „Het is een knieval van Bush. Het is goed dat de architect van de oorlog in Irak vertrekt nu het zo duidelijk is dat én het Amerikaanse volk én de wereldopinie vindt dat die oorlog een foute ontwikkeling is. Wij zijn een goede bondgenoot van Amerika maar dat betekent niet dat we het altijd eens zijn. Ik ben toch vrij duidelijk tekeergegaan over de kwestie van de CIA-gevangenissen.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.