Vanaf morgen niet meer: lastige prijsstickertjes

Van die cd-hoesjes waar dan zo’n viezige vlek op blijft zitten. Of een mooi boek met een lelijke plakplek op de omslag. Ook heel irritant: een sticker die er maar voor de helft af gaat (en er dus voor de andere helft op blijft zitten!).

Het is onbegrijpelijk. Hoe haalt een winkelier het in zijn hoofd om prijsstickers op zijn producten te plakken die niet makkelijk te verwijderen zijn? Vooral als je bedenkt dat er genoeg prijsstickers zijn die zonder enige moeite en zonder achterlating van een grijze vlek zijn los te halen.

Mijn Benno-rekjes staan er vol mee: cd’s die ik eigenlijk niet wil hebben. Met het schijfje ben ik natuurlijk wel blij, maar ik word zo droevig als ik de overblijfselen van het gepulk op een doosje zie zitten. Sommige hoesjes bevatten zelfs nog een schreeuwerig ‘3 voor € 25!’-sticker. Een halve, beter gezegd. Want sommige van die aandachttrekkers zijn er met zulke goede lijm op aangebracht, dat je ze niet meer zult verwijderen. Die cd-hoesjes ondergaan hetzelfde lot als hoesjes die in de loop der tijd een barst hebben opgelopen: ik verwissel ze met cd’s die ik écht te slecht vind, maar die nog wel altijd in mijn collectie zitten (ik kan niets weggooien).

En die rotstickertjes zitten niet alleen op mijn cd’s of op mijn boeken. Nee, in mijn keuken zwerven ook kopjes, borden en schaaltjes met slecht verwijderbare productinformatiestickers. En wat dacht je van de afwasborstel! Zat wekenlang een streepjescode op geplakt. Was er echt niet af te krijgen. Zelfs niet na enkele wasbeurten met heet water.

Waarom worden zulke producten niet getest mét kleefpapier erop? Dan zou de fabrikant meteen doorhebben dat een andere sticker veel ellende zou schelen.

Nu het toch over plakkerigheid gaat: het moet ook maar eens afgelopen zijn met die slecht verwijderbare afsluiting op een verse chocoladepasta- of pindakaaspot. Mateloos irritant: dat witte randje dat achterblijft, omdat het té vast zit geplakt. Heel onsmakelijk als je het teveel aan zoetigheid aan je mes wilt afstrijken aan de rand van de pot.