Uw premier

We sturen een verkenningscommissie naar Volendam, zei CDA-lijsttrekker Balkenende gisteravond in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Na een paar seconden voegde hij er aan toe dat Alexander Pechtold voorzitter van die commissie moet worden.

Het probleem is er ernstig genoeg voor, vindt de lijsttrekker. Immers, de bevolking van het vissersdorp heeft grote moeite met de partnerkeus van de beroemde zanger Jan Smit? ”De bevolking moet de tijd krijgen om aan het idee te wennen” , aldus Balkenende, maar intussen moeten de verkenners voor hem precies in kaart brengen waar het aan schort.

Met enige gretigheid had de CDA-lijsttrekker de uitnodiging van De Wereld Draait Door aanvaard om alvast wat te oefenen voor zijn optreden volgende week bij `de commercielen` als hoofdredacteur/presentator van RTL Boulevard. Enthousiast stelden presentator Matthijs van Nieuwkerk en Balkenendes adviseur Jack de Vries vast dat het hem goed af ging. De lijsttrekker reageerde ook op een artikel in een roddelblad over de afslankkuur van Rita Verdonk: 14 kilo er af! Of Balkenende haar ook zo zwaar had gevonden. ”Daar praten we niet vaak over, maar als iemand er zelf over begint, zeg ik altijd: kom maar langs in het torentje”, was het antwoord. Aan het slot persifleerde Balkenende zichzelf met de mededeling dat hij graag nog even door wil gaan ”als uw premier”.