Tiger tussen de Chinezen op zoek naar de bal

Tiger tussen de Chinezen op zoek naar de bal Shanghai. De Amerikaan Tiger Woods zoekt naar zijn bal op de openingsdag van een golftoernooi in de havenstad Shanghai. Het was gisteren een teleurstellende dag voor de beste golfer ter wereld. Hij speelde par (baangemiddelde) en bezette na de eerste speeldag de 27ste plaats. Bij hole 11 sloeg Woods de eerste bal in het Chinese bos. Bij hole 17 belandde zijn bal in het water. „Het is heel frustrerend”, zei Woods. „Ik was vandaag in staat vier onder par te spelen, maar het ging de andere kant op. Ik heb nog een hoop te doen de komende drie dagen.” Vorig jaar eindigde Woods nog als tweede op dit toernooi. Het is voor Woods de eerste wedstrijd die hij speelt na een rustperiode van vijf weken. Hij nam een paar weken pauze na het winnen van het World Golf Championship op 1 oktober. De Indiër Jyoti Randhawa was gisteren de verrassende leider in het tussenklassement, met een score van zeven onder par. Michael Campbell, Yang Yong-eun en Marc Warren stonden op een gedeelde tweede plaats met ieder zes onder par. Wereldkampioen tennis Roger Federer kwam gisteren naar zijn vriend Woods kijken. De Zwitser is in Shanghai voor de Tennis Masters Cup, die zondag begint. (AP, BBC) Foto AFP/Mark Ralston World number one Tiger Woods of the US, searches for his ball after hooking it onto the adjoining fairway during the first round of the HSBC Champions Golf tournament at the Sheshan golf club in Shanghai 09 November 2006. Tiger Woods who scored level par after the round declared he was recharged following a five-week break from golf and ready for a whirlwind end to the year that begins this week in Shanghai before moving on to Japan. AFP PHOTO/Mark RALSTON AFP

De Amerikaan Tiger Woods zoekt naar zijn bal op de openingsdag van een golftoernooi in de havenstad Shanghai. Het was gisteren een teleurstellende dag voor de beste golfer ter wereld. Hij speelde par (baangemiddelde) en bezette na de eerste speeldag de 27ste plaats. Bij hole 11 sloeg Woods de eerste bal in het Chinese bos. Bij hole 17 belandde zijn bal in het water.

„Het is heel frustrerend”, zei Woods. „Ik was vandaag in staat vier onder par te spelen, maar het ging de andere kant op. Ik heb nog een hoop te doen de komende drie dagen.” Vorig jaar eindigde Woods nog als tweede op dit toernooi.

Het is voor Woods de eerste wedstrijd die hij speelt na een rustperiode van vijf weken. Hij nam een paar weken pauze na het winnen van het World Golf Championship op 1 oktober.

De Indiër Jyoti Randhawa was gisteren de verrassende leider in het tussenklassement, met een score van zeven onder par. Michael Campbell, Yang Yong-eun en Marc Warren stonden op een gedeelde tweede plaats met ieder zes onder par.

Wereldkampioen tennis Roger Federer kwam gisteren naar zijn vriend Woods kijken. De Zwitser is in Shanghai voor de Tennis Masters Cup, die zondag begint. (AP, BBC)