S.S. Rotterdam

De recensent van het fotoboek over het stoomschip Rotterdam (Boeken 06.10.06) gaat eraan voorbij dat de meeste boeken over passagiersschepen gaan over schepen die lang geleden zijn gezonken, uitgebrand of gesloopt. Denk aan de Willem Ruys, de Oranje en de Nieuw Amsterdam. Dat de plannen om de asbestverwijdering en renovatie in Polen uit te voeren niet gerealiseerd konden worden is geen reden de Rotterdam een `dolende giftobbe` te noemen. Het schip is inmiddels op weg naar Rotterdam in Wilhelmshaven aangekomen en is niet in Kaliningrad geweest, zoals de recensent schrijft. Na de asbestverwijdering wordt het schip geheel in stijl gerenoveerd om volgend jaar in de Maasstad voor een breed publiek te worden opengesteld met hotel, congrescentrum, restaurants, museum, winkels en theater. De glorietijd van de Rotterdam is nog niet voorbij.

    • Stichting Behoud Stoomschip Rotterdam
    • Klaas Krijnen