Snelle makaken

Snelle makaken De kokosnoten op deze kleine open vrachtauto zijn geplukt door de makaken die erbij zitten. Dat deden zij op een kokosnotenplantage in Chumphon, een provincie in het zuiden van Thailand. Hun baasje, meneer Somboon Chemang, heeft ze getraind. De makaken weten precies welke kokosnoten rijp zijn. In een draai en een ruk plukken zij de rijpe steenvrucht en gooien hem uit de boom. Somboon, die nu alleen nog maar de kokosnoten in zijn truck hoeft te leggen, zegt dat ze tien keer sneller werken dan mensen. In Thailand zijn in verschillende kustprovincies ongeveer 1200 getrainde apen werkzaam op plantages. (foto AP/Apichart Weerawong) Monkeys ride on the back of a pickup truck fully loaded with coconuts after collecting them from a plantation in Chumphon province, southern Thailand Tuesday, Oct. 31, 2006. The monkeys, the pig-tailed macaques, can quickly scamper up the trunk of a coconut palm, select the ripe ones and with a twist and pull the fruit will drop to the ground. "One monkey can pick about 300 coconuts a day. The monkey works 10 times quicker than a man," said Somboon Cheumuang, the monkeys' owner. About 1,200 trained monkey are working as coconut pickers in the country's southern coastal provinces of Prachuab Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong and Nakhon Si Thammarat. (AP Photo/Apichart Weerawong) Associated Press

De kokosnoten op deze kleine open vrachtauto zijn geplukt door de makaken die erbij zitten. Dat deden zij op een kokosnotenplantage in Chumphon, een provincie in het zuiden van Thailand. Hun baasje, meneer Somboon Chemang, heeft ze getraind. De makaken weten precies welke kokosnoten rijp zijn. In een draai en een ruk plukken zij de rijpe steenvrucht en gooien hem uit de boom. Somboon, die nu alleen nog maar de kokosnoten in zijn truck hoeft te leggen, zegt dat ze tien keer sneller werken dan mensen. In Thailand zijn in verschillende kustprovincies ongeveer 1200 getrainde apen werkzaam op plantages. (foto AP/Apichart Weerawong)