Onstuimig

De herfst laat dit weekeinde van zich horen met veel wind en regen. Vanavond blijft het echter nog vrijwel overal droog. Vannacht wordt de bewolking snel dikker en volgen vanuit het westen perioden met soms fikse regen. Ook de wind trekt nog iets aan. Aan zee staat in de loop van de nacht een krachtige zuidwester. De minima liggen daarbij rond 6 graden.

Zaterdagochtend regent het op veel plaatsen nog steeds flink, maar geleidelijk trekt de regen in oostelijke richting weg en verlaat rond het middaguur ons land. Terwijl het daarna in het zuiden op veel plaatsen droog blijft, kunnen later in de middag in het noorden nog enkele buitjes vallen. De temperatuur loopt daarbij op naar 10 tot 13 graden.

Zaterdagavond trekt de wind verder aan en kan het aan zee soms hard waaien, in de nacht naar zondag zelfs stormachtig. Ook boven land zorgt de wind voor onstuimige condities. De nachtelijke afkoeling blijft echter door de wind beperkt, waardoor het niet veel kouder wordt dan zo’n 8 graden.

Zondag draait de wind naar noordwestelijke richtingen. Hierdoor drijven van tijd tot tijd lichte buitjes vanaf de Noordzee het land binnen, al is er ook wat zon. In de middag lijkt de wind langzaam af te nemen, maar het blijft herfstachtig; de maxima liggen rond 11 graden. In de dagen daarna blijft het weerbeeld wisselvallig; zo zijn er perioden met regen, maar er is ook plaats voor zon. De temperatuur verandert daarbij nauwelijks.