Mode Viktor & Rolf massaal te koop op Marktplaats en eBay

Kleding van de topontwerpers Viktor & Rolf, die gisteren in een half uur uitverkocht was bij H&M, wordt op grote schaal verkocht op internet. Enkele kledingstukken zijn al honderden keren bekeken op het web.

Op Marktplaats.nl werden vanochtend 361 kledingstukken aangeboden en op eBay 691 stuks. Verkopers zeiden gisteren dat veel bezoekers armen vol kleding kochten. Deels omdat de wachttijd voor de pashokjes lang was en de niet passende kleding nu wordt verkocht. Honderden bezoekers verdienen door de spullen tegen hogere prijzen te verkopen. Zo biedt iemand op Marktplaats.nl zes kledingstukken aan. Jurken die bij H&M te koop waren voor 79,90 euro, kosten nu 100 à 112 euro. Een ander verkoopt een trouwjurk van 298 euro voor 350 euro.

De eenmalige collectie werd wereldwijd in 250 H&M-winkels verkocht, in Nederland in twaalf filialen. Ook buitenlandse websites bieden nu massaal Viktor & Rolf kleding aan. Een trenchcoat die bij H&M 99 euro kostte, is op eBay te koop voor 160 dollar (124 euro).