Millar hoeft niet te vrezen voor celstraf

NANTERRE, 10 nov. De aanklager in de rechtszaak tegen de betrokkenen in de dopingaffarie rond de Franse wielerploeg Cofidis zal geen gevangenisstraf eisen tegen David Millar. Voor de rechtbank van Nanterre bevestigde de Britse renner dinsdag nogmaals dat hij epo en testosteron had gebruikt. De openbaar aanklager liet gisteren zijn eis van een celstraf van drie maanden tot een jaar vallen, mede omdat hij niet kon aantonen dat Millar de verboden preparaten in Frankrijk dan wel in Spanje in bezit had gehad. Tegen de andere verdachten, onder wie (ex-)renners Massimiliano Lelli en Philippe Gaumont, werden voorwaardelijke straffen geëist. ”Sporters die zich drogeren worden in Frankrijk niet beschouwd als delinquenten, maar als zieken”, verklaarde de procureur.