Internet Voorkeur

Maurice. „In het graf is op 30 cm. een metalen voorwerp van 16 cm lang en 1 cm doorsnee aangetroffen. Vermoedelijk een onderdeel van een oude kist.” Dat schreef Maurice de Hond gisteren op zijn weblog, op de dag dat justitie onderzoek deed onder de grafsteen van het slachtoffer van de Deventer moordzaak. De commotie is groot omtrent deze moord sinds daarvoor de fiscaal jurist Ernest Louwes werd veroordeeld. Opiniepeiler Maurice de Hond nam het voor Louwes op en manifesteert zijn geloof in diens onschuld op zijn weblog. Nu op aandringen van De Hond is gezocht onder de grafsteen en niet het moordwapen maar een stuk kist is gevonden, schrijft hij: „Als je echt op zoek bent naar de waarheid dan volg je aanwijzingen en doe je onderzoek om bepaalde zaken uit te sluiten.” De Hond ontvangt via zijn weblog veel bijval, maar ook kritiek op zijn queeste. Met het oog op de verkiezingen kan het ook interessant zijn hier eens te kijken. Via een link naar zijn opinie-tak www.peil.nl kunnen De Honds peilingen naar de politieke voorkeur in Nederland worden geraadpleegd. Ook zet hij zijn persberichten online. Maar alle onderzoeksuitslagen kunnen pas worden bekeken als men lid wordt, in ruil waarvoor De Hond het lid nu en dan om zijn opinie vraagt.

Zie: www.maurice.nl; www.peil.nl.