in de marge

De Micro Hard Drive

Usb-geheugensticks kunnen veel informatie opslaan, maar raken makkelijk kwijt. De Flash Wristband en Micro Hard Drive van Imation zijn als oplossing te bevestigen aan kleding, tas of lichaam.

De Flash Wristband is een flexibele usb-geheugenstick van 256 Megabyte. Met de usb-aansluiting is de geheugenstick in elkaar te klikken en is op die manier draagbaar als armband of te bevestigen aan riem, kleding of tas.

De Micro Hard Drive (MHD) bevat ’s werelds kleinste harde schijf van Toshiba. De harde schijf heeft een diameter van slechts 1,2 centimeter en een opslagcapaciteit van 4 gigabyte. De MHD heeft een geïntegreerde, flexibele usb-kabel die ook te gebruiken is om hem mee aan bijvoorbeeld een koffer of broekriem te bevestigen. De MHD heeft een grootte van acht bij vier centimeter en weegt slechts 52 gram. De MHD kan bestanden uitwisselen met Windows, Mac of Linux. Om te voorkomen dat de gegevens op de MHD toch in verkeerde handen kunnen vallen, is er beveiligingssoftware beschikbaar die alle bestanden versleutelt met 128-bits enscriptie.

Paul Schilperoord

www.imation.nl