Hoofdredacteur Frits van Exter van Trouw stapt in april op

Amsterdam. Frits van Exter, hoofdredacteur van dagblad Trouw, heeft gisteren zijn vertrek aangekondigd bij de kleinste krant van het PCM-concern. Van Exter (51) stopt in april 2007, negen jaar nadat hij aantrad als hoofdredacteur. In 1999 introduceerde Van Exter het katern De Verdieping, waarmee hij de protestants-christelijke krant splitste in een nieuwskatern en een onderscheidende bijlage. In 2005 bouwde hij het dagblad om tot een krant op tabloidformaat. Sindsdien groeit het aantal lezers - Trouw heeft momenteel een oplage van 107.000 - en voor het eerst sinds lange tijd maakt de krant geen verlies meer. Dat laatste is te danken aan een ingrijpende bezuinigingsoperatie in opdracht van uitgever PCM. De redactie van Trouw verloor 20 arbeidsplaatsen en kromp tot 118 redacteuren.