Fransen `2 seconden` af van aanval op vliegtuigen Israël

Parijs. Franse militairen van de VN-vredesmacht UNIFIL in Zuid-Libanon zijn op 31 oktober ”twee seconden” af geweest van een aanval op Israëlische gevechtsvliegtuigen die hen direct bedreigden. Dat zei de Franse minister van Defensie, Michèle Alliot-Marie. Volgens haar was op het laatste moment ”een catastrofe” vermeden. De minister maakte melding van meer dergelijke ”potentieel zeer ernstige” incidenten, waarbij Franse en Duitse oorlogsschepen van UNIFIL doelwit van schijnaanvallen waren. De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Douste-Blazy, noemde de Israëlische vluchten ”een bron van ernstige zorg”. De Israëlische onderminister van Defensie, Ephraim Shneh, zei vorige week na Europese kritiek op de vluchten dat ”ze kunnen protesteren zoveel ze willen” maar dat Israël ermee doorgaat.