Film voor negen+

Film voor negen+ 'De film Kruistocht in Spijkerbroek, die op 15 november in de bioscoop gaat draaien, kan bekeken worden door kinderen vanaf negen jaar. Dat zegt NICAM, een instituut dat aangeeft wanneer programma’s of films schadelijk kunnen zijn voor kinderen. Eigenlijk bestaat het negen+ advies niet echt. Adviezen zijn er alleen voor zes, twaalf of zestien jaar. Tocht vindt NICAM Kruistocht in Spijkerbroek niet schadelijk voor kinderen vanaf negen jaar omdat duidelijk is dat het geweld zich afspeelt in de Middeleeuwen en alleen afkomstig is van slechteriken. Bovendien kan het gelijknamige boek van Thea Beckman, dat vele malen gruwelijker is dan de film, al gelezen worden door achtjarigen. In 2007 wil NICAM de negen+ leeftijd standaard invoeren.

'De film Kruistocht in Spijkerbroek, die op 15 november in de bioscoop gaat draaien, kan bekeken worden door kinderen vanaf negen jaar. Dat zegt NICAM, een instituut dat aangeeft wanneer programma’s of films schadelijk kunnen zijn voor kinderen. Eigenlijk bestaat het negen+ advies niet echt. Adviezen zijn er alleen voor zes, twaalf of zestien jaar. Tocht vindt NICAM Kruistocht in Spijkerbroek niet schadelijk voor kinderen vanaf negen jaar omdat duidelijk is dat het geweld zich afspeelt in de Middeleeuwen en alleen afkomstig is van slechteriken. Bovendien kan het gelijknamige boek van Thea Beckman, dat vele malen gruwelijker is dan de film, al gelezen worden door achtjarigen. In 2007 wil NICAM de negen+ leeftijd standaard invoeren.