Eén-hondbeleid in hoofdstad China

Peking. Sinds 1970 mogen de Chinezen officieel slechts één kind hebben, maar nu moeten inwoners van Peking zich ook houden aan een één-hondbeleid. Dat moet verdere verspreiding van hondsdolheid voorkomen. De nieuwe regels gelden voor negen wijken van de hoofdstad. Het houden van honden is in Peking een ware rage. Overal zijn trimsalons en dierenwinkels. Het uitlaten van meerdere honden is voor velen een manier om rijkdom te tonen. Maar het groeiend hondenbezit en de nalatigheid van de baasjes hun dieren te vaccineren vormen volgens de autoriteiten een gevaar voor de volksgezondheid. In China is slechts 3 procent van de honden ingeënt tegen hondsdolheid. Het is nu ook verboden honden mee te nemen naar openbare gelegenheden als markten, ziekenhuizen en bioscopen.