Crossing Border Festival

Volgende week woensdag, 15 november, begint in en om het Theater aan het Spui in Den Haag het veertiende Crossing Border Festival. Tot de tientallen optredende schrijvers behoren de auteurs op deze pagina. Benjamin Kunkel en Joshua Ferris lezen op vrijdagavond 17 november voor. Twee dagen eerder, op de openingsavond van het festival wordt met een muzikaal programma uitgebreid stilgestaan bij de roman Londonstani van Gautam Malkani. Malkani treedt ook een dag later, op donderdag, op, net als de Fransman Pierre Péju en de op de pagina hiernaast besproken dichter Al Galidi. Op zaterdag, de slotavond van het festival, staat de Brits-Indiase auteur Vikram Chandra op het programma.

Andere blikvangers van het festival zijn Marcel Möring, William Boyd, Annelies Verbeke, DBC Pierre en Rick Moody.

Het hele programma is te vinden op www.crossingborder.nl