Ayers Rock

Wij zijn Anne en Max. Wij wonen nu ruim een jaar in Australië en maken hier veel mee. Dit weekend zijn we in Ayers Rock geweest. Een enorme rots in het midden van Australië, waar prins Willem-Alexander en prinses Maxima een paar weken geleden ook geweest zijn. We hebben een trip gemaakt, waarbij Aboriginals ons uitlegden in hun eigen taal hoe ze jaren geleden leefden bij Ayers Rock. Aboriginals zijn mensen die hier al heel lang in Australië wonen. Zij noemen Ayers Rock 'Uluru'. De Aboriginals zijn verdeeld over verschillende groepen. De Aboriginals bij Ayers Rock heten Anangu. Ook hebben we in een helikopter gevlogen, zodat we Ayers Rock van heel dichtbij konden zien. De blauwe lucht en het rode zand waren prachtig. We vlogen aan het einde van de middag, zodat we een prachtige zonsondergang konden zien. In het begin vond ik (Anne) het heel spannend in de helikopter, maar toen we eenmaal op weg waren, ging het beter. Verslag uit Australië van Max en Anne de Leeuw, 5 en 7 jaar, uit Brighton, Australië

Wij zijn Anne en Max. Wij wonen nu ruim een jaar in Australië en maken hier veel mee. Dit weekend zijn we in Ayers Rock geweest. Een enorme rots in het midden van Australië, waar prins Willem-Alexander en prinses Maxima een paar weken geleden ook geweest zijn.

We hebben een trip gemaakt, waarbij Aboriginals ons uitlegden in hun eigen taal hoe ze jaren geleden leefden bij Ayers Rock. Aboriginals zijn mensen die hier al heel lang in Australië wonen. Zij noemen Ayers Rock 'Uluru'. De Aboriginals zijn verdeeld over verschillende groepen. De Aboriginals bij Ayers Rock heten Anangu.

Ook hebben we in een helikopter gevlogen, zodat we Ayers Rock van heel dichtbij konden zien. De blauwe lucht en het rode zand waren prachtig. We vlogen aan het einde van de middag, zodat we een prachtige zonsondergang konden zien. In het begin vond ik (Anne) het heel spannend in de helikopter, maar toen we eenmaal op weg waren, ging het beter.

Verslag uit Australië van Max en Anne de Leeuw, 5 en 7 jaar, uit Brighton, Australië