5 redenenen om uit te gaan

De drie van Kraak & Smaak

Van Kerkwijk

Nes 41, Amsterdam. Telefoon (020) 620 33 16. Keuken open 12.00-22.00 uur. Categorie: Romantisch

Als de aardige dames met humor het menu aan tafel komen vertellen, schept dat meteen een persoonlijke sfeer. Net als de verrassende gerechten, want zo’n appetizer van Italiaanse boerenkaas met in spek gewikkelde dadels, is echt een cadeautje. Voor de inktvisringetjes kom je zeker terug. Alleen de frieten bij een curry zijn voor een echte Thai-eter iets té verrassend en de vegetarische maaltijden wat saai. Eenvoudig, en voor sommigen iets te basic; toch komen er mooie dingen uit de keuken bij de zusjes Van Kerkwijk.goed | Verleden week erg lekker gegeten. We waren wat later op de avond en daarom was niet alles meer voorhanden, maar de hartelijke service maakte veel goed. De ambiance warm en het eten goed. (17-10-2006 H.W. te Amsterdam)goed | Omdat je niet kunt reserveren, wacht je hier aan de bar wat absoluut geen straf is; er wordt goed op de lege glazen gelet. Het eten is erg goed... en dat is waar voor je geld! De bediening is echt erg goed en staat gewoon voor het plezier te werken en dat merk je aan alles.(09-10-2006 C.M. te Amsterdam)eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iensgoed | Verleden week erg lekker gegeten. We waren wat later op de avond en daarom was niet alles meer voorhanden, maar de hartelijke service maakte veel goed. De ambiance warm en het eten goed. (17-10-2006 H.W. te Amsterdam)

goed | Omdat je niet kunt reserveren, wacht je hier aan de bar wat absoluut geen straf is; er wordt goed op de lege glazen gelet. Het eten is erg goed... en dat is waar voor je geld! De bediening is echt erg goed en staat gewoon voor het plezier te werken en dat merk je aan alles.(09-10-2006 C.M. te Amsterdam)

eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iens

2 FESTIVAL

Het Grote Weekend van de Gelijkheid

Amsterdam: De Balie. Vrijdag (v.a. 19.00u), zaterdag & zondag (v.a. 13.00u). Prijs: debatten 3 euro, afwijkende prijzen voor diner en feest. Inl: www.gelijk.org; www.debalie.nl

De Balie onderzoekt drie dagen lang de dilemma’s rond gelijkheid. Aan de orde komen onderwijs, zorg, inkomen, macht, veiligheid en internationale verdeling. Op het programma staan debatten, lezingen, films, video, theater en vele andere kunstzinnige commentaren op de (on)gelijkheid. Praat mee bij de ‘Grote Show van de Macht’; eet mee bij het ‘Grote Diner van het Gelijk’ en dans mee op het ‘Grote Feest van de Gelijkheid’.

3 MASTERCLASS

Verleidelijk koken

Den Haag: Museum voor Communicatie. Zondag 13.00-16.00 u. Reserveren is niet nodig, maar vol is vol. Inl: 070-3307500 & www.muscom.nl

Zondag is er in het Museum voor Communicatie weer een prikkelend programma in het kader van de tentoonstelling de Verleiding. Lex Kok is de chef-kok van het restaurant Le Garage, het restaurant van Joop Braakhekke. Lex geeft een dynamische demonstratie over verleidelijk eten en koken. Ook geeft hij je tips mee in de vorm van recepten. Lex houdt zijn masterclass tussen 13.00 en 16.00 uur. Elk uur heeft een ander thema: oesters, chocolade en de (vooralsnog geheime) specialiteit van Le Garage.

4 DJ-TRIO

Kraak & Smaak

Den Haag: Paard van Troje. Zaterdag 20.30 uur. Inl: www.paard.nl

Morgenavond geven Kraak & Smaak een optreden in het kader van hun onlangs verschenen album Boogie Angst. Kraak & Smaak (of Crack and Smack, zoals ze heten in Engelstalige landen) is een producerstrio bestaande uit Mark Kneppers (DJ Knuppelhout en de helft van het DJ-duo Wipneus & Pim), de klassiek geschoolde Oscar de Jong en Wim Plug. Zelf omschrijven ze hun mix van elektronische funk, samples en breakbeats als future funk.

5 STAND-UP COMEDY

Comedy Night

Eindhoven: Kleine zaal Effenaar. Zaterdag 20.30u. Inl: www.effenaar.nl

Iedere tweede zaterdag van de maand is het ‘Comedy Night’ in de Effenaar. De Schot MC William Stutton is een expert op het gebied van Shakespeare. MC, acteur en schrijver Jeffrey Spalburg staat bekend om zijn rauwe, directe en vooral snelle grappen. Greg Shapiro is vanwege zijn politieke inzicht een veelgevraagde gast bij radio en tv. Jonas Oz kan het meest uiteenlopende publiek vermaken.