44 Estafette 45 Kreek Daey Ouwens

Kreek Daey Ouwens (1942) schrijft prozagedichten en verhalen. In 1992 verscheen Gevangen ben je beest, in 1995 gevolgd door De haan mept buiten op de stenen. Van haar zijn ook Tegen de kippen en de haan (1995) en Kinderbed (2003).

Kreek Daey Ouwens nodigt uit: Lucas Hüsgen.

„Wat mij telkens zo ontroert in de poëzie van Lucas Hüsgen is het verlangen naar totale schoonheid, waarbij een zekere vervreemding, of verontrusting niet wordt geschuwd, misschien zelfs noodzakelijk is. Moeiteloos word je meegetrokken in een magische wereld, die geen begrenzingen kent, niet in tijd, niet in afstand, niet in beleving. De vreemdeling wordt gekend. De zoeker gevolgd. Het verlangen gehoord. Zeker wanneer deze dichter zijn werk voordraagt. Fluisterend bijna – hallucinerend, gekunsteld, maar zo verschrikkelijk oprecht.”

Dit is deel 45 van de gedichtenestafette. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de week erna.