Who's next

Vandaag

Robert van de Roer bespreekt nrc.next met Ben Bot, minister van Buitenlandse Zaken. Wat vindt hij van het ontslag van de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld?

Gisteren

Scheidend voorzitter van de Tweede Kamer Frans Weisglas zei over het pamflet van jonge politici uit 2003 dat alles anders moest: „Er zijn wel dingen veranderd. Door de invoering van de spoeddebatten is de actualiteit en de maatschappelijke discussie terug naar het hart van de democratie, de Tweede Kamer. Het gebrek aan vertrouwen in de politiek kan komen door de neiging van ook jonge Kamerleden om de vuile was buiten te hangen. En die was is helemaal niet zo vuil.” Weisglas vindt ook dat ijdelheid bij zijn vak hoort.

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.