Tientallen doden bij Israëlisch offensief in de Gazastrook

Gazastad. Bij Israëlische acties in de bezette Palestijnse gebieden zijn de afgelopen 36 uur zeker 32 Palestijnen gedood. Tanks vuurden gisteren vroeg op huizen in Beit Hanoun in de Gazastrook. Daarbij kwamen 18 leden uit één familie om het leven. De meeste slachtoffers sliepen toen hun huizen werden beschoten. Dinsdag kwamen in Beit Hanoun, een grensstadje ten noordoosten van Gazastad, tien Palestijnen, onder wie zes gewapende strijders, om door Israëlisch vuur. Op Al-Aqsa-radio, het station van Hamas, en in de moskeeën werden ”alle strijders” opgeroepen de zelfmoordacties in Israël te hervatten. Hamasleiders als premier Haniyeh en Mahmoud Zahar gaan niet minder ver. Zij zijn verwikkeld in besprekingen met president Abbas over een eenheidsregering van niet-partijgebonden technocraten.