Rubens en Brueghel

The painting "Pan and Syrinx" by Peter Paul Rubens and Jan Brueghel is seen in this image released by The Mauritshuis, The Hague, Netherlands, Thursday, Oct. 19, 2006. The Mauritshuis presents the exhibition 'Rubens and Brueghel, A Working Friendship', devoted to the remarkable collaboration between the celebrated painters Peter Paul Rubens and Jan Brueghel the Elder. The exhibition runs from Oct. 21, 2006 to January 28, 2007. (AP Photo/ Kassel, Staatliche Museen) ** NO SALES EDITORIAL USE ONLY ** Associated Press

Twee ogenschijnlijk verschillende schilders Peter Paul Rubens (1577-1640) en zijn Antwerpse stad- en tijdgenoot Jan Brueghel de Oude (1568-1625) hebben in zo’n 25 werken nauw samengewerkt. Een expositie in het Mauritshuis toont daarvan 12 werken, aangevuld met twaalf schilderijen die Rubens en Brueghel elk samen met andere meesters hebben uitgevoerd, zoals met dierenschilder Frans Snijders en Hendrick de Clerck.

Rubens en Brueghel samen; een artistieke vriendschap t/m 28 jan in het Mauritshuis, Korte Vijverberg, Den Haag. Di-za 10-17u, zo 11-17u.