Regen en wind

Vannacht en morgen is het opnieuw wat rustiger en droog, maar vanaf zaterdag neemt de wisselvalligheid toe en krijgen we een aantal dagen met vaak regen of buien en veel wind.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en neemt de wind verder af. Vooral in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland zijn de opklaringen breder en kan de temperatuur dalen tot iets onder het vriespunt. Lokaal ontstaan in deze gebieden enkele mistbanken.

In het midden van het land liggen de minimumtemperaturen in het algemeen iets boven nul en in het westen en noorden zorgt de grotere hoeveelheid bewolking ervoor dat het met een graad of 5 minder koud wordt. Morgen blijft het droog en schijnt de zon af en toe. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind lopen de temperaturen op tot 10 à 11 graden. In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking toe. Tegen de ochtend gaat het vanuit het westen regenen. Het koelt af naar 6 tot 9 graden. ’s Ochtends regent het in het hele land, waarna het in de middag vanuit het westen alweer droog wordt. De wind draait naar west en neemt toe tot hard aan zee, kracht 7. De maximumtemperaturen liggen rond 12 graden.

Zondag draait de wind naar noordwest en is aan zee en op het IJsselmeer af en toe hard, kracht 7. Er vallen buien bij maxima rond 10 graden. Maandag en de dagen erna blijft het wisselvallig met vaak regen of buien en veel wind. Het is ook dan nog steeds zacht.