Radio Voorkeur

Kunststof. Acteur Marcel Hensema praat over zijn rol in de film Wild Romance waarin hij Koos van Dijk speelt, manager en vriend van rockjunkie Herman Brood. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Studente Jessy Rietdijk aan het Amsterdamse Sandberg Instituut, afdeling design, vertelt over ‘Het grote weekend van de (on)gelijkheid’ dat komend weekend in De Balie zal plaatsvinden. En een herhaling uit 2004 van de reportage die Micha Wertheim in New York maakte over de pogingen van stand-up comedians beroemd te worden. Concertzender, 20.04-22.00u.

Met het oog op morgen. VVD-minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk is de hele uitzending aanwezig. Zij spreekt met gasten en laat haar favoriete muziek horen. Radio 1, 23.04-24.00u.

Casa luna. Gesprek met Friso de Zeeuw, hoogleraar gebiedsontwikkeling en directeur nieuwe markten van Bouwfonds, over de ruimtelijke ordening van Nederland. Ook is hij oprichter van het DDR-museum en staat stil bij de val van de muur en de Kristallnacht. Radio 1, 0.04-1.00u.