Othello

Foto Leo van Velzen Den Haag, 20-10-06. Repetitiebeeld uit de voorstelling "Othello" bij Het Nationale Toneel co-productie met Annette Speelt, onder regie van Johan Doesburg met in de titelrol Thijs Romer. Verder Anniek Pheifer als Desdemona en Michel Sluysmans als Jago. Foto Leo van Velzen NrcHb. (FOTO NIET GEBRUIKEN BIJ RECENSIE !!) Velzen, Leo van

Het Nationale Toneel en Annette Speelt brengen samen Othello van Shakespeare, over de Moorse generaal die uit jaloezie zijn vrouw (Anniek Pfheifer) wurgt, opgehitst door zijn vaandrig Jago. Thijs Römer en Michel Sluysmans spelen het duo Othello-Jago met souplesse. Van oudsher is Othello 's zwarte huidskleur een belangrijk aspect. Blanke acteurs schminken zich zwart. Doesburg draait het om: Thijs Römer is zwart als hij opkomt en hij schminkt zich af. Hij wil een blanke zijn.

In Adam, Amersfoort, Arnhem en Gouda. Inl www.nationaletoneel.nl