Om naar uit te kijken

POP

Arab Strap „Wij waren Arab Strap, hartelijk dank en goedenavond”, eindigt de hoestekst van het laatste album 10 Years of Tears dat de Schotse groep uitbrengt bij hun afscheidstournee. Bandleiders Aidan Moffat en Malcolm Middleton lopen elk alweer over van nieuwe plannen. Arab Strap maakte verrassend luie en lieve muziek bij hun heftige en vaak onverbloemd seksueel getinte teksten, voor het laatst op 10 nov 20u15 in Tivoli De Helling, Utrecht 030-2311491.

KLASSIEKE MUZIEK

Lang Lang De Chinese pianist Lang Lang, die in augustus furore maakte op het Prinsengrachtconcert, geeft een recital in de serie Meesterpianisten in het Amsterdamse Concertgebouw met muziek van Mozart, Chopin, Schumann, Rachmaninov en Liszt.

Lang Lang: 12 nov 20u15 Concertgebouw Amsterdam Res 020-6718345.

TONEEL

Niemandsverdriet Toneelgroep Oostpool brengt het nieuwe toneelstuk van Peer Wittenbols, Niemandsverdriet, over drie zwaargewonden in de Eerste Wereldoorlog die langzaam de wil tot overleven en het geloof in de medemens terug veroveren.

T/m 23 dec. Coehoornkazerne, Klarendalseweg 194, Arnhem. Inl 026-4459625 of www.oostpool.nl

DAMESTHEATER

Het goede lichaam Na haar wereldhit De vagina monologen schreef Eve Ensler nog een reeks sketches over damesproblemen. Ditmaal behandelt zij de rest van het vrouwelijke lichaam, en de obsessie met gewicht, eten en maten. Net als vorige keer brengt een wisselende cast actrices de sketches.

Wimie Wilhelm is elke avond aanwezig, verder kunt u verwachten: Nettie Blanken, Annick Boer, Tara Elders, Rian Gerritsen, Trudy de Jong, Nazmiye Oral, Bodil de la Parra, Lucretia van der Vloot, Elsje de Wijn, Margje Wittermans e.a.

Tournee t/m 1 april. Inl. 020-4211221 of www.bostheaterprodukties.nl

DANS

Aterballetto Het Italiaanse gezelschap Aterballetto, eerder te zien op het Holland Dance Festival, staat twee keer in het Haagse Lucent Danstheater met Romeo en Julia, op muziek gebaseerd op Prokovjev. Het ballet, in een high tech vormgeving, is eerder symbolisch dan verhalend van toon.

14-15 nov Lucent, Den Haag Inl. 070- 8800333 of www.ldt.nl.

FESTIVAL

Crossing BorderFestival met literatuur, muziek, film en beeldende kunst in en rondom het Spui in Den Haag. Naast grote namen uit de (inter)nationale literatuur- (Abdelkadir Benali, Marcel Möring, William Boyd) en muziekwereld (Cassandra Wilson en Razorlight) wordt veel aandacht gegeven aan (nu nog) onbekende namen. De nadruk wordt gelegd op nieuwe ontwikkelingen.

Crossing Border van 15 t/m 18 nov Den Haag. Inl www.crossingborder.nl