Internetradio op batterijen

wifiradio.jpg„De toekomst van radio wordt zeker niet bedreigd door internet”, zei DJ Giel Beelen onlangs tijdens een interview met nrc.next. „Het is gewoon een andere distributiemethode.” En als je de Phoenix IP Radio bekijkt moet je Giel gelijk geven: deze internetradio met ingebouwd wifi-ontvanger logt automatisch in op draadloze hotspots (of op je eigen netwerk) en biedt vervolgens toegang tot alle internetradiostations – ook de streams van 3FM.

De radio draait op Linux en kan ook je eigen playlists vanaf de computer weergeven. Ook zonder pc heb je toegang tot podcasts en audioboeken. Het apparaat werkt op 4 AA-batterijen. Aangezien er een 2 x 2 watt versterkertje in zit moet je de beloofde bass boost en spatial stereo wel met een korreltje zout nemen. Maar wie zeurt daar nou om, met alle radiostations ter wereld onder handbereik.

Vermoedelijk te koop vanaf januari 2007, meer informatie via deze site

    • Marc Hijink