Internet Voorkeur

De site voor de weblog-awards.

Weblogwedstrijd. Op 11 november worden in Berlijn de BOB’s uitgereikt. Deze internationale weblogawards gaan naar de beste weblogs in tien talen. De jury heeft honderden weblogs in onder meer het Nederlands, Engels, Duits, Portugees, Chinees, Arabisch en Russisch genomineerd. In totaal waren er ruim 5.500 aanmeldingen. Er zijn categorieën als Beste podcast, Reporters zonder grenzen Award en Beste Corporate Blog. Ook is er per taal een categorie zodat in ieder geval één Nederlands weblog een prijs wint. Internetgebruikers kunnen nog enkele dagen stemmen. De Reporters zonder Grenzen Award is bedoeld voor weblogs die zich op bijzondere wijze voor de vrijheid van meningsuiting inzetten. Deze prijs wordt in samenwerking met de mediaorganisatie Reporters zonder Grenzen uitgereikt. Genomineerd voor de Reporters zonder Grenzen Award zijn het weblog van de Amerikaanse videojournalist Josh Wolf, een Arabisch weblog over marteling in Egypte, en Fikra, het weblog van de Tunesische vluchteling Sami Ben Gharbia die in Nederland woont. Ook is er een publieksprijs. Wolf zit al enkele maanden in de gevangenis omdat hij weigert beelden aan justitie te geven van een demonstratie in San Fransisco tegen de G8-top in 2005.

Voor het uitbrengen van een stem: www.thebobs.com