George, hetzelfde verhaal

George Michael: A Different Story Regie: Southan Morris. Met: George Michael, Sting, Elton John, Geri Halliwell. In: 4 bioscopen. ** Singer George Michael performs on stage during his "25 Live" world tour at the Bercy stadium in Paris October 9, 2006. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE) REUTERS

George Michael: A Different Story

Regie: Southan Morris. Met: George Michael, Sting, Elton John, Geri Halliwell. In: 4 bioscopen. **

George Michael: A Different Story vertelt niet echt een ander verháál over de popster. Keurig worden de feiten in zijn zelf geschreven film afgevinkt: zijn jeugd als zoon van Griekse immigranten, het succes met Wham!, het supersterrendom, de angst om zijn homoseksualiteit toe te geven en de gedwongen ‘coming out’. De film vertelt het wel op een andere tóón: net iets meer ‘tongue in cheek’, relativerend en openhartig, met massa’s anekdotes en archiefmateriaal.

Dana Linssen