FC Twente ook te sterk voor NEC in bekertoernooi

Enschede, 9 nov. Voor de tweede keer in korte tijd hebben de voetballers van FC Twente in eigen huis gewonnen van NEC. Voor het nationale bekertoernooi werd het gisteravond 3-1 in Enschedees voordeel, voldoende voor het bereiken van de laatste zestien. Tien dagen geleden was NEC in de competitie fors afgestraft in Enschede (4-0). Voor FC Twente scoorden gisteravond Bakkal, Engelaar en Bakircioglu. Holman zorgde voor de tegentreffer. AZ bereikte ook de laatste zestien. In Alkmaar werden de amateurs van SV Meerssen met 10-1 verslagen. Martens, Schaars en Koevermans scoorden ieder drie keer. Ook Roda JC en Sparta lieten zich niet verrassen door amateurclubs: Roda versloeg in eigen stadion ASWH met 5-0, Sparta won voor 1.350 toeschouwers het uitduel tegen Achilles`29 met 4-0.