Draag geen John de Wolf-bloesjes meer!

Heren, opgelet! Ballenknijpers, hoogwaterbroeken, witte sokken en sandalen, ze kunnen écht niet meer. Shopgirl.nl , een website voor jonge vrouwen die dol zijn op winkelen, heeft aan duizend bezoekers gevraagd aan welke mannenkleding ze zich ergeren. Dat resulteerde in een ‘Top 10 van foute kledingstukken’. Op de eerste plaats staan shirts van goedkope stof met foute prints. Hoofdredacteur Niki Smit (31) van Shopgirl.nl is verbaasd. „Hawaïhemden en John de Wolf-bloesjes, daar stoorden vrouwen zich vijftien jaar geleden ook al het meeste aan.”

De Zak van Max is blij met u. Straks zitten de kledingcontainers vol met lawaaihemden.

„Ja, dit was eigenlijk een charity-actie. Mannen, gooi al die akelige synthetische shirts toch weg. Ze zijn een doorn in het oog van fashionado’s. Getailleerde hemden van mooie stoffen, dat is wat vrouwen graag zien.”

Shopgirl, een kledingadvies graag. Wat moeten mannen aantrekken?

„Kijk elke avond naar De wereld draait door. Presentator Matthijs van Nieuwkerk is de bestgeklede man van Nederland. En jongens kunnen een voorbeeld nemen aan de zanger Jim. Scandinavische kledingmerken als Bruuns Bazaar en Filippa K, dat is het helemaal. Trendy maar niet übertrendy. Elegant en met een fijne snit.”

Mannelijke internetters reageren nogal geprikkeld op uw onderzoek. Laat vrouwen eerst maar eens stoppen met pantykousjes, leggings en te dikke billen in te strakke broeken, luidt het verwijt.

„Vrouwen mogen ook best kritisch naar zichzelf kijken. Draag geen heupbroek als je het niet hebben kan. Dat geldt ook voor leggings. Maar dit is een onderzoek met een knipoog, vat het alsjeblieft niet té serieus op.”