BEELDENDE KUNST

Adam Broomberg en Oliver Chanarin: uit de serie Chicago, 2006 Adam Broomberg en Oliver Chanarin: uit de serie Chicago, 2006 Broomberg, Adam ;Chanarin, Oliver

Adam Broomberg en Oliver Chanarin De fotografen Adam Broomberg (Zuid-Afrika 1970) en Oliver Chanarin (Groot-Brittannië 1971) leerden elkaar in de jaren negentig kennen, toen ze werkten voor het magazine COLORS van Benetton. Als redacteuren onder de beroemde fotograaf Oliviero Toscani zagen zij honderden foto’s per dag langskomen, maar de identiteit van de afgebeelde personen bleef voor hen altijd onbekend. Toen het duo in 2000 de mogelijkheid kreeg het tijdschrift op een andere manier in te vullen, besloten zij alleen nog foto’s te publiceren wanneer er contact was geweest met de geportretteerde. Ze reisden de hele wereld rond en maakten foto’s van hedendaagse getto’s, wat resulteerde in het fotoboek Ghetto. Het Stedelijk Museum organiseert nu de eerste Nederlandse solo-expositie van Broomberg en Chanarin. Te zien zijn twee projecten, Chicago en Mr. Mkhize’s Portrait .

Facts, Fictions and Stories, foto’s van Adam Broomberg en Oliver Chanarin t/m 25 febr Stedelijk Museum, Post CS, Oosterdokskade 5, dag 10-18u