Amateurs geen partij voor eredivisieclubs AZ, Roda en Sparta

Rijswijk. Voetbalclubs AZ en Roda JC hebben gisteren in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker geen problemen gehad met de amateurclubs die ze mochten ontvangen. Zowel de Alkmaarders als de Limburgers scoorden tegen respectievelijk SV Meerssen en ASWH voor rust al vier keer. AZ won met de wedstrijd uiteindelijk 10-1, Roda JC wist in totaal vijf keer te scoren. Achilles `29 hield in Groesbeek Sparta drie kwartier van scoren af. Na rust sloeg de club uit Rotterdam alsnog toe: 0-4. Yuri Rose maakte drie van de vier doelpunten, Ivan Cvetkov was de ander schutter. Ook FC Twente plaatste zich voor de achtste finales van het nationale bekertoernooi. In Enschede won de ploeg van trainer Fred Rutten vrij eenvoudig van NEC: 3-1.