1 Uit eten met IENS

Ook Maya Belén is aanwezig

1 Uit eten met IENS

Het Licht

Biltstraat 48, Utrecht. Telefoon (030) 276 25 67. Keuken open 11.30-22.00, do-za tot 22.30Categorie: Lunch

Wie op zoek is naar een betaalbare avond eten en nu eens geen zin heeft in standaard spareribs, ziet het licht bij deze tent. Gerechten als Japanse salade met tonijn zijn over het algemeen goed, al zit er wel eens een misser tussen, zoals de droge makreel. Het personeel is vrij amicaal en 's zomers is het lekker nippen van rosé op het terras.

uitstekend | Dit restaurant heeft naar mijn gevoel een van de beste prijs-kwaliteitverhoudingen in de stad Utrecht. De kaart bestaat uit fusion-achtige gerechten, zijn origineel en met liefde klaargemaakt. De wijnen zijn van goede tot zeer goede kwaliteit en de bediening is vriendelijk en gastvrij. Voor niet al te veel geld heb je hier een goede culinaire avond met een zeer gastvrije bediening. (12-10-2006 R.T. te Utrecht)

goed | Gisteren bij Het Licht gegeten. Was erg lekker! Ze hebben een leuke menukaart, alhoewel een beetje verouderd. Ik heb heerlijk gegeten maar vind dat wel op de kaart mag staan hoe pittig iets is.(25-09-2006 I.J. te Nijmegen)

eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iens

2 FLAMENCO

Hedendaagse Flamencokunst

Utrecht: Rasa. Tijd: 19.30u. Inl: 030-2316040; www.flamencobiennale.nl

T/m 12 november is de Eerste Nederlandse Flamencobiënnale. In de voorstelling Edad de Oro sluiten drie grootmeesters van de flamenco een nieuw verbond tussen de basiselementen van de kunst en ontdoen haar daarmee van oude conventies. De diepe zang van Fernando Terremoto en het fijnzinnige gitaarspel van Alfredo Lagos, laten danser Israel Galván zijn eigen verhaal vertellen. Edad de Oro wordt voorafgegaan door Paisajes, de nieuwe flamencotheatervoorstelling van Luna en Alta Mar waarin flamenco versmelt met moderne dans, jazz en improvisatiemuziek.

3 debat

7080: BJDNL

Amsterdam: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10. Tijd: 20.30u. Entree: 6 euro. Inl/res: 020-55 35 100 & www.generatie7080.nl

Ben jij de nieuwe leider? De generatie die in de jaren ’70 en ’80 geboren is komt vanzelf aan de macht: door tijdsverloop zal zij premiers, CEO’s en andere leiders voortbrengen. Maar wat voor leiders wil de generatie 7080? Leiders die kleurenblind en sekseloos zijn, of juist sterke mannen die met de vuist op tafel slaan? Aan publiekstafels zal gedebatteerd worden over de ideale leider. Speciale gast is Jan Doets, kwartiermaker van de Zuidas en oud-topman van ING Real Estate. Muziek is er van Fonz III en DJ SJAM. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

4 debat

Groot verkiezingsdebat

Delft: Aula van TU Delft. Tijd: 16.00u. Gratis entree. Inl: www.stipdelft.nl

Vanavond organiseert STIP (Studenten Techniek In Politiek) in samenwerking met Delft Debatteert en Studium Generale het grootste door studenten georganiseerde debat van Nederland. Sprekers van PvdA, CDA, VVD, GroenLinks, SP en D’66 zullen elkaar het vuur na aan de schenen leggen. Het gaat om een interactief debat, dus ook voor alle bezoekers is het mogelijk om vragen te stellen aan de politici. Dagvoorzitter is oud-wethouder Christiaan Mooiweer. Alle geïnteresseerden zijn welkom en de toegang is gratis.