Who's next

Vandaag Monique Snoeijen praat met de blinde cabaretier Vincent Bijlo over nrc.next en de Democraten die voor de Amerikaanse Congresverkiezingen anti-oorlogskandidaten inzetten, zoals Tammy Duckworth, die twee benen verloor in Irak. Wat vindt Bijlo hiervan? Nederland, Bunnik, 26-10-2001 Cabaretier Vincent Bijlo Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Vandaag

Robert van de Roer bespreekt nrc.next met Frans Weisglas, scheidend voorzitter van de Tweede Kamer. Hij praat ook over de groep jonge politici die in 2003 een manifest opstelden waarin stond dat alles in de Kamer anders moest. Vindt Weisglas dat er nu sprake is van ‘nieuwe politiek’?

Gisteren:

De blinde cabaretier Vincent Bijlo over de Congresverkiezingen in Amerika: „Die Democraten zijn raar bezig omdat ze in het begin die oorlog in Irak steunden waardoor de Republikeinen dat nu uitbuiten als laffe daad.” Over zijn lijstduwersschap voor GroenLinks: „Ja, ze hebben me gevraagd om Kamerlid te worden maar dat is nog niet aan de orde. Alhoewel hier wel de nieuwe premier van Nederland zit.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.