Soldaten doelwit aanslag Pakistan

Bij een zelfmoordaanslag op een kazerneterrein in het noordwesten van Pakistan zijn vanochtend zeker 35 soldaten gedood. De aanslag is mogelijk een vergelding voor een Pakistaans bombardement van een koranschool in een naburig stammengebied, waar volgens de inlichtingendiensten strijders voor Afghanistan werden opgeleid. Daarbij kwamen negen dagen geleden ongeveer tachtig mensen om het leven.

De aanslag van vanochtend op de Pakistaanse militairen, de zwaarste in zijn soort, vond plaats in een opleidingskamp in de stad Dargai, in de North West Frontier Province. Volgens een militaire zegsman had de aanslagpleger een chador (soort mantel) om zijn lichaam gewikkeld waaronder explosieven waren verborgen. Hij kwam het terrein op rennen en bracht de explosieven tot ontploffing bij een groep rekruten die stonden opgesteld. Een tweede aanvaller slaagde er niet in zijn bom te laten explodeerden en vluchtte weg op een motorfiets.

Dargai ligt ongeveer 130 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Islamabad. De regio is een bolwerk van een extremistische groepering die de Talibaan in naburig Afghanistan steunt. Ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Dargai stond de madrassa die begin vorige week werd gebombardeerd omdat zij onderdeel zou uitmaken van een opleidingskamp voor islamitische rebellen in Afghanistan.

Een militaire woordvoerder zei vanochtend dat er aanwijzingen waren van een ophanden zijnde aanslag. (Reuters)