Seedorf wil graag terug in Oranje

Voetballer Clarence Seedorf (30) van AC Milan wil nog steeds voor Oranje spelen. Hij legt zich niet neer bij het feit dat bondscoach Marco van Basten hem niet selecteert. Dat bleek maandagavond in het programma Voetbal Insite.

„Ik vind het jammer dat we nog niet hebben kunnen samenwerken”, zei hij. „Ik heb het hoofdstuk Oranje nog niet afgesloten. Ook na twee jaar zie ik het nog steeds als een uitdaging om onder Van Basten voor de nationale ploeg uit te komen. Hij zou dat ook als een uitdaging moeten zien.”

Seedorf verbaast zich over recente uitspraken van Van Basten. „Ik zeg in de media ook niets over hem. Omdat ik Van Basten nog niet ken en hij kent mij nog niet. Ik wil nog heel graag met Oranje naar een eindtoernooi. Daarbij heb ik wel de hulp nodig van Van Basten. Hij moet mij de kans geven om mijn droom waar te maken. Als Van Basten me niet meer wil, ben ik beschikbaar als dispensatiespeler voor het olympisch elftal. Want ook deelname aan de Olympische Spelen is nog altijd een droom van mij.”

Hij erkende dat hij fouten heeft gemaakt en zich soms zelfingenomen gedroeg. „Maar moeten die mij jarenlang worden verweten. Moet ik daarom telkens worden uitgefloten in Nederland? Dat heeft me veel pijn gedaan. Ik leer van fouten, zoals iedereen. Daarom ben ik ook nu wie ik ben.”

Volg de verrichtingen van Clarence Seedorf bij zijn club via www.acmilan.com