Radio Voorkeur

Desmet live. Onder meer een gesprek met fotografe Marieke van der Velden die portretten van uitgeprocedeerde asielzoekers maakte en meedoet aan de Joop Swart Masterclass over fotojournalistiek.Radio 5, 18.04-19.50u.

Kunststof. Columnist Jan Blokker en zijn zoons Jan en Bas vertellen over het boek Er was eens een God – Bijbelse geschiedenis dat zij samen schreven. De familie Blokker bepleit de historische waarde van bijbel. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Marianne Thieme, voorzitter van de Partij van de Dieren vertelt over wat zij en haar partij met kunst en cultuur hebben. Verder Floris Kaayk (1982), maker van animatiefilms over zijn werk en zijn prijs voor de meest veelbelovende academieverlater. Concertzender, 20.04-22.00u.

Casa luna. Oud-schaatser Bart Veldkamp – in februari van dit jaar stopte hij met het wedstrijdschaatsen – begon afgelopen weekeinde als schaatsanalyticus voor Studio Sport. Hij praat over de start van het nieuwe schaatsseizoen, het leven na de topsport en de televisieprogramma’s die hij gaat maken. Radio 1, 0.04-1.00u.