Olie in Surinaamse pijpleiding is een week onderweg

Olie in Surinaamse pijpleiding is een week onderweg Tout Lui Faut, 8 nov. Medewerkers van het Surinaamse oliebedrijf Staatsolie leggen een oliepijpleiding aan. De 60 kilometer lange leiding gaat van de productievelden in het gebied Paranam naar de olieraffinaderij van Staatsolie bij Tout Lui Faut. Daar wordt de olie verwerkt tot diesel, stookolie en asfaltbitumen. Het duurt een week voordat olie uit het productieveld bij de raffinaderij aankomt. Staatsolie, dat 650 vaste werknemers heeft, is het enige grondstoffenbedrijf in Suriname waarvan de inkomsten grotendeels ten goede komen aan het land zelf. De Surinaamse schatkist profiteert veel minder van de opbrengsten uit goud en bauxiet. Kortgeleden bouwde Staatsolie een warmtekrachtcentrale bij de raffinaderij, waar het bedrijf elektriciteit opwekt. Foto Hollandse Hoogte Pagina 18 Suriname, Maart 2000 Op de Staatsolie raffinaderij te Yout Lui Faut, wordt de pijpleiding naar Paranam aangesloten. Economie. Foto: Frans Schellekens/HH Hollandse Hoogte