Klein hè!

Indrukwekkend, dat is niet meteen het woord dat je bij de nieuwe iPod Shuffle te binnen schiet. Toch maakt het testexemplaar dat het Hebben-team deze week uitprobeert een onuitwisbare indruk op voorbijgangers: „Oh, wat is ie klein!” Weinig mensen die dat als een compliment opvatten, maar voor mp3-spelers is het een pre.

De iPod Shuffle (15 gram ) is muziek op postzegelformaat, voorzien van een handige clip. Liedjes afspelen kan in willekeurige volgorde (geshuffled) of ‘gewoon’. De vorige iPod Shuffle kon ook nog als USB-stick dienen, maar dat is bij deze mini-uitvoering lastiger omdat er een extra dock nodig is. Een kniesoor die daar op let, voor 79 euro.

Ook de gitzwarte Philips GoGear A9200 mocht de Hebben-test ondergaan. Het formaat toont enige verwantschap met de iPod Nano, maar de bediening is compleet anders. Zeker niet minder overigens, want met de ‘+aanraakgevoelige slider’ –sorry, straightforward control – fiets je probleemloos door de menu’s heen. De Philips GoGear is niet geheel ruisvrij, maar we hebben wel eens slechtere audiospelers gehoord. Prijs: zo’n 180 euro voor 2 GB muziek.

Marc Hijink

Lees meer over deze mp3-spelers op nrc.nl/hebben