Klein hè!

iPod Shuffle en Philips GoGear (r)

Indrukwekkend, dat is niet meteen het woord dat je bij de nieuwe iPod Shuffle te binnen schiet. Toch maakt het testexemplaar dat het Hebben-team deze week uitprobeert een onuitwisbare indruk op voorbijgangers: „Oh, wat is ie klein!” Weinig mensen die dat als een compliment opvatten, maar voor mp3-spelers is het een pre.

De iPod Shuffle (15 gram ) is muziek op postzegelformaat, voorzien van een handige clip. Liedjes afspelen kan in willekeurige volgorde (geshuffled) of ‘gewoon’. De vorige iPod Shuffle kon ook nog als USB-stick dienen, maar dat is bij deze mini-uitvoering lastiger omdat er een extra dock nodig is. Een kniesoor die daar op let, voor 79 euro.

Ook de gitzwarte Philips GoGear A9200 mocht de Hebben-test ondergaan. Het formaat toont enige verwantschap met de iPod Nano, maar de bediening is compleet anders. Zeker niet minder overigens, want met de ‘+aanraakgevoelige slider’ –sorry, straightforward control – fiets je probleemloos door de menu’s heen. De Philips GoGear is niet geheel ruisvrij, maar we hebben wel eens slechtere audiospelers gehoord. Prijs: zo’n 180 euro voor 2 GB muziek.

Marc Hijink

Lees meer over deze mp3-spelers op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink