Internet Voorkeur

De site van tweevoeter.

Wandelen. De wandelsite De Tweevoeter is vernieuwd. Webmaster Wessel Zweers heeft de vormgeving en de indeling van de site aangepast aan de smaak van de bezoekers. Uit enquêtes die hij de afgelopen drie jaar onder de abonnees van de nieuwsbrief die bij de site hoort heeft gehouden, bleek dat de oude vormgeving te spartaans en te veel tekstgericht werd bevonden. „Het oog wil ook wat, dus hebben we aan tientallen pagina’s extra foto’s toegevoegd”, schrijft Zweers op zijn wandelsite. De voorpagina bevat een minder lange lijst met rubrieken en is daardoor overzichtelijker geworden. De navigatie is verbeterd door middel van tabjes. Bij de verbetering van de navigatie zijn de „drie belangrijke drijfveren van wandelaars: recreatie, prestatie en bezinning” als uitgangspunt genomen. Zweers: „Populaire onderdelen als wandelen met honden, Nordic Walking en bergwandelen zijn nu veel sneller terug te vinden.”

Nieuw op de site is de wandelplanner. Op zaterdag en zondag staat de wandelplanner bovenaan de voorpagina. Bezoekers die op zondagochtend besluiten dat ze een wandeling willen maken, kunnen alle belangrijke tweevoeter-onderdelen en andere handige websites vinden waarmee ze een tocht kunnen kiezen.

Voor meer details:www.tweevoeter.nl